Over FedEC cursus Energieadvies MKB (DEB)

FedEC cursus Energieadvies MKB (DEB)

Het adviseren van een MKB bedrijf vereist andere kwaliteiten en een andere insteek dan een groot chemieconcern of ziekenhuis. De MKB energieadviseur dient de “taal” van de MKB ondernemer te spreken. Na het volgen van de FedEC cursus Energieadvies MKB zijn energieadviseurs op de hoogte van de wet- en regelgeving, do’s en don’ts en spreken ze de juiste taal. Ook kunt u als MKB gekwalificeerd energieadviseur worden toegevoegd aan de lijst op het platform van Duurzaam Energie Besparen voor het MKB (DEB) en FedEC leden ook nog eens op de FedEC website.

Platform van Duurzaam Energie Besparen voor het MKB
MKB Nederland heeft met ondersteuning van RVO en het ministerie van EZK een platform opgezet voor MKB ondernemingen waarmee het makkelijker wordt om energie te besparen en te voldoen aan de Informatieplicht (en Wet Milieubeheer). Op dit platform van Duurzaam Energie Besparen voor het MKB (DEB) is informatie te vinden over besparende maatregelen, investeringen en terugverdientijden (allemaal gepersonaliseerd naar het bedrijf in kwestie), wetgeving en handhaving, installateurs, leveranciers en straks ook de lijst met gekwalificeerde MKB energieadviseurs. FedEC heeft hiervoor met DEB een korte cursus opgezet voor de adviseurs werkzaam in het MKB.

Waarom de cursus Energieadvies MKB volgen?

MKB bedrijven die gebruik willen maken van de Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) en een gesubsidieerde adviseur zoeken komen via deze lijst van MKB adviseurs van de DEB website en of die van FedEC direct bij u terecht.  De doelgroep is groot en divers, maar verdient maatwerk.

Aanmeldproces en vooropleiding

U dient minimaal een MBO opleiding te hebben voltooid met 5 jaar werkervaring als energie adviseur OF een voltooide HBO opleiding te hebben met 2 jaar werkervaring als energie adviseur. Als deelnemer moet u verklaren aan deze voorwaarden te voldoen. Steekproefsgewijs wordt de ervaring getoetst. Wordt niet aan bovengenoemde opleiding en werkervaring vereisten voldaan, dan kan wel aan de training worden deelgenomen, maar komt er geen vermelding op de DEB en FedEC (indien lid van FedEC) website.

Programma

 • Wat is DEB website en DEB demo
 • Wet en Regelgeving MKB
 • Subsidies MKB
 • MKB taal spreken
 • Offertes beoordelen
 • Praktijkvoorbeelden
 • Do’s and Don’ts bij MKB
 • RVO info MKB energiezaken voor adviseurs
 • Format adviesrapport
 • Case
 • Toets

Intervisie proces toegelicht

Na het behalen van de FedEC cursus Energieadvies MKB (DEB) komt een vermelding op de DEB en FedEC (indien lid van FedEC) website. Deze vermelding is 2 jaar geldig. Om geldigheid te behouden dient u binnen 2 jaar na volgen van de FedEC cursus Energieadvies MKB (DEB) een intervisie gevolgd te hebben om nog steeds vermeld te worden op de DEB en FedEC website.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
FedEC leden € 185,00
Niet-leden € 215,00

Alle vermelde prijzen zijn excl. 21% BTW.
Dit is een cursus georganiseerd door FedEC.

FedEc lid of een account?
Log eerst in met uw persoonlijke FedEC account (gebruik nooit de inloggegevens van een ander). 

Geen FedEC account? 
Maak eerst een (gratis) account aan om vervolgens in te loggen en aan te melden.

Prijsverschil FedEC leden en niet-leden
Niet-leden betalen een verhoging van €30 euro vanwege de toelatingscheck die bij FedEC leden al is uitgevoerd.

Deelnemerslijst
Vanwege de privacy wetgeving (AVG) is de deelnemerslijst alleen online zichtbaar voor ingelogde gebruikers

Aanmelden
Aanmelding voor deze cursus kan via bovenstaande knop. Deelname is op basis van datum van inschrijving. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 24.

Meer informatie:
Amber van Marrewijk
T 088 401 06 70

Voorwaarden congressen en bijeenkomsten | Privacy policy

Sluiten