Warmtenetten in 2 dagen

Over de Cursus

Deze cursus gaat in op de techniek, actualiteit, wetgeving en beleid, aanleg en onderhoud en financiering van warmtenetten. Warmtenetten bevatten een grote variatie aan mogelijke warmtebronnen. Dit maakt het een breedinzetbare energieleveringstechniek met verschillende soorten toepassingen. Zo halen warmtenetten hun energie uit industriele restwarmte, energiebedrijven, afvalverbranding en geothermie. Om de juiste integratie met warmtebronnen en warmtenetten in de bouw mogelijk te maken is deskundigheid nodig. Deze cursus is ontwikkeld om aan die behoefte aan deskundigheid te voldoen.

De opleiding is bestemd voor medewerkers van ingenieursbureaus, energiebedrijven, gemeenten, provincies en andere overheidsinstanties, warmtenetwerken, projectontwikkelaars en woningbouwcoöperaties.

Leerdoel

Na een succesvolle afronding van de cursus beschikt u over de vaardigheden om duidelijk beargumenteerd te adviseren, (basis) berekeningen te maken en zelfstandig kritische vragen te stellen over de aanleg en het ontwerp van warmtenetten. U ontvangt uitleg over alle elementen binnen het proces van het onderzoek naar het ontwerp tot en met de toepassing. 

Startdata

Bekijk de actuele startdata op de website van TVVL.

Prijzen seizoen 2024-2025

€ 1.495 inclusief examen, lesmateriaal, koffie/thee en maaltijd en exclusief 21% btw.
Op deze cursus, aangeboden door TVVL, krijgen FedEC leden 10% korting 

TVVL logo.png
De cursus wordt verzorgd door TVVL (kennisplatform in de installatietechniek).

Meer informatie & inschrijven

Sluiten