Over Inspiratietour Live: Noord-Nederland

Inspiratietour Live: Noord-Nederland

Zuivelproducent Ausnutria legde de lat hoog voor zijn nieuwe melkpoederfabriek in Heerenveen. Onder de naam Project Moon bouwt het bedrijf momenteel een volledig gasloze en energie-efficiënte fabriek. Tijdens de Live Inspiratietour CO2-besparing kunt u de fabriek in aanbouw zelf bekijken.

Langs de A7 bij Heerenveen staat een imposante productiesite van Ausnutria. Hier mengt en verpakt het bedrijf poedervormige baby- en kindervoeding. Binnenkort komt daar de productie bij van halffabricaat uit verse geitenmelk.

De productie van melkpoeder is een proces van verhitten en koelen. Normaal gesproken gebeurt dat met stoom of gasgestookte heaters. De nieuwe fabriek gebruikt elektrische warmtepompen voor productieprocessen tot 100 °C en elektrische heaters voor temperaturen daarboven.

Daarmee produceert het bedrijf gasloos, maar dit is alleen efficiënt door warmte- en koude productie te combineren. Een tweetraps ammoniakinstallatie zorgt ervoor dat Ausnutria ijswater van 2 °C kan produceren en tegelijkertijd heet water van rond de 100 °C.

Op dit moment is project Moon nog volop bezig. Dat biedt bezoekers de unieke gelegenheid om de toegepaste technieken van dichtbij te bekijken. Schrijf dus snel in voor de inspiratietour CO2-besparing Noord-Oost Nederland op vrijdag 27 oktober. Deelname is gratis.

Voor wie

  • Industrie, (semi)overheden, adviseurs, onderzoek en onderwijs.
  • Functies: technologen, onderzoekers, technische dienst, utilitymanagers, plantmanagers, SHEQ-managers en Sustainability Officers.

Schrijf hier in: Inspiratietour Live: Noord-Nederland

 

Prijzen

Dit is een congres georganiseerd door Programma Verduurzaming Industrie. Deelname is gratis. 

Aanmelden
Schrijf u snel in voordat de bijeenkomst vol zit.

Aanmelden via de website van Programma Verduurzaming Industrie

Meer informatie:
Amber van Marrewijk
T 088 401 06 05

Sluiten