Over Inspiratietour Noord-Holland: Groen gas en duurzame cacao

Inspiratietour Noord-Holland: Groen gas en duurzame cacao

De tweede live Inspiratietour van het Platform Verduurzaming Industrie gaat naar Noord-Holland. Daar staat bedrijvencluster dat biogene afvalstoffen omzet in waterstof en groen gas. ’s Middags zijn we te gast bij cacaoproducent Olam Food Ingredients die een biomassacentrale stookt op cacaodoppen.

We beginnen deze dag bij innovatiecluster Investa, waar u de proefinstallatie van DOPS kunt bekijken: een thermochemische reactor die biomassa en afval scheidt in bruikbare moleculen. Dit zijn weer duurzame grondstoffen voor de chemische industrie.

Sustenso test bij Investa twee processen: vergisting van afval tot biogas en het kweken van groene micro-organismen met de CO2 uit het biogas. Daarnaast zet het bedrijf moderne technologieën in om de componenten uit het digestaat dat bij de vergisting ontstaat te scheiden. Daarmee produceert de installatie groen gas, mineralen, nutriënten, schoon water en micromassa. De micromassa heeft vele toepassingen, onder andere als voedingssupplement, kleurstoffen en energiebron.

Biomassacentrale

In de middag vertrekken we naar Koog aan de Zaan, waar cacaoproducent Olam Food Ingrediënts een biomassacentrale bouwde die het bedrijf voedt met cacaodoppen uit het eigen proces. Daardoor halveerde het bedrijf zijn gasverbruik.

Programma

09.45 uur            Ontvangst
10.00 uur            Rondleiding Investa, met pilotinstallaties van DOPS en Sustenso
12.00 uur            Vertrek naar Olam
12.30 uur            Lunch
13.15 uur            Presentatie en rondleiding Olam Food Ingredients
13.45 uur            Rondleiding biomassacentrale
16.00 uur            Einde inspiratietour

Voor wie

Industrie, (semi)overheden, adviseurs, onderzoek en onderwijs. Functies: technologen, onderzoekers, technische dienst, utilitymanagers, plantmanagers, SHEQ-managers en Sustainability Officers.

Praktische info

We raden u aan met het openbaar vervoer te komen. De bus staat vanaf 9.00 uur klaar op Station Alkmaar. U kunt ook direct met de auto komen naar Investa. Geef dat wel aan op het aanmeldformulier. Het adres van Investa is Diamantweg 38, 1812 RC Alkmaar.

 Schrijf hier in: Inspiratietour Noord-Holland: Groen gas en duurzame cacao | Programma Verduurzaming Industrie

 

Prijzen

Dit is een congres georganiseerd door Programma Verduurzaming Industrie. Deelname is gratis. 

Aanmelden
Schrijf u snel in voordat de bijeenkomst vol zit.

Aanmelden via de website van Programma Verduurzaming Industrie

Meer informatie:
Amber van Marrewijk
T 088 401 06 05

Sluiten