Over Inspiratietour Online: Elektrificatie als oplossing voor volle elektriciteitsnetten

Inspiratietour Online: Elektrificatie als oplossing voor volle elektriciteitsnetten

Steeds meer bedrijven willen elektrificeren. Dit zorgt voor grote uitdagingen bij de netbeheerders en vollopende netten. Bedrijven zullen dan ook intensiever met de netbeheerders moeten overleggen. Als ze het goed aanpakken, kunnen ze namelijk ook juist het elektriciteitsnet ontlasten.

MastenBedrijven die willen investeren in een e-boiler of warmtepomp schrikken vaak van verhalen over vollopende netten. Toch bieden deze elektrische systemen ook mogelijkheden voor de netbeheerder om het net te ontlasten. Samenwerking met de lokale en landelijke netbeheerders geeft hier de doorslag. Tijdens de Inspiratietoer vertellen de voorlopers hoe ze de eerste stap zetten. Leer van hun ervaringen en schrijf u snel in.

Programma

Papierfabriek als virtuele batterij - Ferdinand Koster, directeur Sappi Maastricht
De Nederlandse papierindustrie liep al voorop met duurzame productie, maar Sappi Maastricht deed daar nog een schepje bovenop. Het bedrijf investeerde €6,5 miljoen in een e-boiler en biedt daarmee ook flexcapaciteit aan de netbeheerder. De aansluiting was gelukkig al klaar. En dat heeft te maken met een goede planning en overleg met de netbeheerders.

De kansen van elektrificatie voor de industrie - Sikke Klein, hoogleraar Process & Energy TU Delft
Een inventarisatie van TKI Energie & Industrie maakt duidelijk dat er op dit moment al veel industriële flexibiliteit mogelijk is. Verschillende bedrijven bieden flexibiliteit of staan op het punt deze te starten. Sikke Klein deelt de inzichten van de whitpaper Industriele flex en helpt bedrijven graag bij hun overwegingen.

We verwachten binnenkort de derde spreker bekend te kunnen maken.

Schrijf hier in: Online Inspiratietour industriële elektrificatie - Programma Verduurzaming Industrie

 

Prijzen

Dit is een congres georganiseerd door Programma Verduurzaming Industrie. Deelname is gratis. 

Aanmelden
U kunt zich tot en met maandag 13 februari inschrijven. Schrijf u snel in voordat de bijeenkomst vol zit.

Aanmelden via de website van Programma Verduurzaming Industrie

Meer informatie:
Amber van Marrewijk
T 088 401 06 05

Sluiten