Minister licht verbetering kwaliteitsborging energielabel toe in het NOS 8 uur Journaal

woensdag 24 april 2024

header+nieuwsbrief

Zojuist is bekend geworden dat Minister Hugo de Jonge van Binnenlands Zaken en Koninkrijksrelaties een publieke toezichthouder introduceert om de kwaliteit van het energielabel van woningen te verbeteren. De toezichthouder gaat controleren of alle betrokken partijen zich aan de geldende voorschriften houden bij het opnemen, registreren en controleren van energielabels. Ook kan de toezichthouder energielabels controleren op basis van signalen.

“Vanuit FedEC omarmen wij dit initiatief. Als beroepsvereniging voor energiedeskundigen, -engineers en -adviseurs zetten wij ons al jaren in voor kwalitatief hoogwaardige instrumenten voor het opmaken van energielabels en energiemaatwerkadvies. Wij zien de introductie van deze toezichthouder als een mooie stap in de verdere kwaliteitsverbetering en -borging van ons vakgebied in het algemeen en de ontwikkeling van het energielabel in het bijzonder,” aldus Hugo Breuers, FedEC bestuurslid.

Vanavond legt de minister bij het 20.00 uur journaal van NOS uit wat we doen om de kwaliteit van het label te verbeteren.

Lees hier voor meer informatie

« Terug

Sluiten