Robbin van Rooij nieuw bestuurslid van FedEC

donderdag 20 april 2023

Met de benoeming van Robbin van Rooij tijdens de Algemene Leden Vergadering van 12 april 2023 mag FedEC een nieuw bestuurslid verwelkomen, als opvolger van Bas van den Brenk die in een andere sector aan het werk gaat.

Robbin

Mijn naam is Robbin van Rooij, directeur van Klimaatroute. Ik ben zelf sinds 2012 werkzaam voor deze organisatie, welke inmiddels is gegroeid tot een energieadviesbureau met meer dan 250 medewerkers. Ik ben begonnen (in toch wel een andere tijd) als energie consultant, waarbij ik gedurende een periode van 4 jaar meer dan 500 MKB ondernemers heb bezocht om hen te adviseren over en begeleiden bij de mogelijkheden op het gebied van energiebesparing. Ik vond het met name altijd interessant om met het leveren van maatwerkadvies en het rekening houden met de persoonlijke wensen van de klant altijd met een advies te komen dat motiveert tot werkelijke actie: energiebesparing.

Na toch wel de nodige kilometers door vrijwel heel Nederland (destijds met CNG biogas) heb ik mijn buitendienst functie langzaam afgebouwd en ben ik in 2017 toegetreden tot de directie, om vervolgens in oktober 2022 mijn laatste stap tot eindverantwoordelijke van deze mooie organisatie te mogen maken.

Klimaatroute gelooft erin dat iedere verduurzaming begint bij een goed advies. De afgelopen 12 jaar hebben wij al meer dan 80.000 ondernemers, bewoners en sportverenigingen geholpen met onze adviezen, dit doen we veelal in opdracht van overheidsinstanties of grote opdrachtgevers. Het advies dat we geven is zelden ons eindpunt, we begeleiden onze klanten waar mogelijk richting de realisatie van energiebesparende maatregelen om zo beetje bij beetje een stapje dichter bij ons doel te komen: in 2040 heel Nederland nul op de meter!

Ik zie uit naar mijn tijd als bestuurslid bij de FEDEC en ben dankbaar voor deze kans en jullie vertrouwen. Ik hoop mijn kennis en ervaring uit de praktijk zo veel mogelijk te kunnen delen, om tegelijkertijd vooral ook de samenwerking te zoeken en uitdagingen waar we als branche tegen aan lopen te kunnen bespreken om tot vooruitgang te kunnen komen. Vanuit de centrale rol van Klimaatroute tussen overheden, ondernemers/bewoners en woningcorporaties/vastgoedbeheerders zie ik hier volop kansen.

« Terug

Sluiten