Voorstellen nieuwe bestuursleden

WhatsApp Image 2022-04-06 at 11.30.02 (3).jpegwoensdag 29 juni 2022

Foto HellaHelle Maessen
Mijn naam is Hella Maessen, 50 jaar en ik woon in Eindhoven. Na mijn studie Bouwkunde/bouwfysica ben ik geleidelijk steeds meer betrokken geraakt bij energiebesparing en verduurzaming. De laatste jaren als directeur en mede-eigenaar van Atriensis. Een adviesbureau dat samen met woningcorporaties werkt aan duurzame, comfortabele en betaalbare woningen.

De energietransitie is een enorme uitdaging en opgave. Om daar een succes van te maken, hebben we iedereen die daarmee bezig is met hard nodig. Ik zie een rol voor Fedec als verbinder en kennisdeler tussen energie-adviseurs in alle sectoren. Om samen slimmer, sneller en goedkoper te werken aan een duurzaam Nederland. Natuurlijk naast het behartigen van belangen en het leveren van praktische input aan en adviseren van beleidsmakers en -uitvoerders. Binnen het bestuur van FedEC ga ik nu eerst samen met Michiel Steerneman aan de slag met zichtbaarheid, belangenbehartiging en leden.

Remco grootRemco Janssen
Mijn naam is Remco Janssen en ik ben energieadviseur en trotse eigenaar van DOORadvies. DOORadvies is gespecialiseerd in advies en coaching op het gebied van energiebesparing en duurzame energie bij MKB-bedrijven. In de afgelopen 15 jaar hebben wij al vele MKB-ondernemers geholpen bij het aantoonbaar verlagen van energiekosten/verbruik.

Sinds 2015 ben ik lid van FedEC en sinds 2016 heb ik mijn gelijkwaardigheidsverklaring en certificaat. Ik ben op de MTS met energietechniek begonnen en heb uiteindelijk TUDelft succesvol afgerond.

Binnen FedEC hebben we de groep EPA-U en -W adviseurs en de groep Industrie. MKB valt daar wat tussen en is wat mij betreft een specialisatie die meer aandacht verdient. Bovendien is het MKB de grootste groep ondernemers, waar nog veel te besparen valt. Vanuit het bestuur wil ik daar meer aandacht op vestigen. Verder streef ik naar eenheid binnen FedEC zodat iedereen zich er thuis voelt. Binnen het bestuur ben ik de nieuwe penningmeester geworden.

FedEC is voor mij een belangrijke vorm van erkenning van mijn kennis, zodat ik projecten kan doen waarin kennis op niveau wordt gevraagd. De intervisie bijeenkomsten zijn voor mij erg waardevol omdat je daarmee kennis en ervaring met collega’s uitwisselt. Daarnaast is het netwerk voor ons als klein adviesbureau erg belangrijk.

Bas van den BrenkBas van den Brenk
Hallo allemaal, bij deze wil ik mijzelf graag even voorstellen – mijn naam is Bas van den Brenk en ik ben directeur van energieadviesbureau Klimaatroute, en sinds kort bestuurslid van FedEC. Binnen het bestuur ben ik de nieuwe secretaris.

In 2040 heel Nederland nul op de meter. Daar sta ik, samen met het team van Klimaatroute, elke dag weer opnieuw voor op. We zetten ons in om de klant te activeren middels gedegen energieadvies en intensieve begeleiding. Inzicht in de huidige situatie en de mogelijkheden van verduurzaming zijn daarbij een onmisbaar vertrekpunt. Zelf ben ik inmiddels al ruim 10 jaar werkzaam in de sector en heb eigenlijk in mijn werkzame leven nooit echt iets anders gedaan dan me hardmaken voor de energietransitie. Dat is ook wat ik als bestuurslid van FEDEC wil blijven doen. We hebben een prachtige branche die centraal staat in één van de grote opgaven van onze tijd. Ik wil onze slagkracht als sector vergroten, ik sta voor verdere professionalisering van de branche en het leveren van kwaliteit waarmee we uiteindelijk invloed afdwingen in de besluitvorming rondom onderwerpen die ons allen aangaan.

 

« Terug

Sluiten