EP U/B: grote veranderingen in 2021!

cursus EP-UB.jpgdinsdag 03 november 2020

Op 1 januari 2021 is de nieuwe methodiek voor de energieprestatie van gebouwen van kracht. Vanaf dat moment dienen ze te worden opgenomen volgens het opnameprotocol ISSO 75.1 Methode 2020 op basis van de NTA 8800. Als u wilt aantonen dat u een vakbekwaam adviseur voor de nieuwe methodiek bent, dient u een aanvullend examen met goed gevolg af te ronden. De FedEC heeft ter voorbereiding van het examen een goed geëvalueerde cursus opgezet.

Geen uitstel!
In wandelgangen waren de afgelopen tijd geluiden te horen over een uitstel. De motie Koerhuis over het afblazen van het duurdere energielabel was daar een onderdeel van. De FedEC heeft Minister Ollongren en de Tweede Kamerleden hierover een brief geschreven. Mede hierdoor heeft de minister niet alleen aangegeven de motie naast zich neer te leggen maar ook in haar haar brief laten weten dat de NTA 8800 echt gewoon doorgaat.


Slagingskans examen
Bijscholing kunt u zelf doen, maar door het volgen van een goede cursus stijgt uw slagingskans aanzienlijk. Na het slagen voor het examen behoudt u uw vakbekwaamheid en mag u bovendien ook na 1 januari 2021 woningen en woongebouwen opnemen en afmelden. De FedEC cursus is (geheel corona-proof) te volgen bij TVVL in Woerden, maar uiteraard ook vanuit huis online. De lessen worden verzorgd door docenten die zijn geselecteerd op hun praktijkervaring en hun didactische vaardigheden. Uiteraard zijn ze zelf EP U/B adviseur, FedEC-lid en direct betrokken bij de NTA 8800 ontwikkelingen. Zij zijn in staat naast behandeling van de lesstof in de bijbehorende literatuur, de stof aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden toe te lichten. De nieuwe examens worden door de FedEC commissies, docenten en ervaringen van onze cursisten voorzien van commentaar en bijgesteld.

Ervaringen anderen
De cursus is al diverse keren georganiseerd en cursisten zijn erg te spreken over de cursus en gaan met veel vertrouwen het examen tegemoet. Niels Visser van Enodes: “Prima cursus, vooral de twee lesdagen, zelfstudie en de terugkom webinar avonden maakte het erg leerzaam. Wat echt van toegevoegde waard is, is het kunnen bespreken en discussiëren met anderen”. Ruud Rutten van Abrea volgde ook de opleiding: “Ik heb veel geleerd en nieuwe ideeën opgedaan, een echte eyeopener”. Tenslotte laat Michiel Flikkema weten: “De opleiding was niet te zwaar en is het zeker waard. Met name het interactieve karakter is extra leerzaam”.

Na afloop van de cursus vakbekwaam EPA-U adviseur (EP-U/B) bent u opgeleid voor het uitvoeren van EP-U/B adviezen bij uw klanten. We zorgen ook dat u de grootste kans heeft op het behalen van het EP-U/B examen bij CITO of Examenpark. Lees meer over de cursus die op 20 november as start. Bel gerust naar Elmer van Krimpen voor vragen 06 2864 9698!

« Terug

Sluiten