Dag van de energieadviseur 2023

Op woensdag 11 oktober organiseert FedEC de Dag van de energieadviseur tijdens de Vakbeurs Energie in de Brabanthallen in Den Bosch. De place-to-be voor iedereen die zich bezighoudt met energie. Onderstaand programma kunt u volgen op 11 oktober:

Aftrap Dag van de energieadviseur 'Toepassen verduurzamingssubsidie gebouwen' | 11.45 - 12.45 uur

Aan de hand van drie voorbeeldgebouwen gaat deze sessie in op het toepassen van verduurzamingssubsidies. Een particuliere woning, VVE woongebouw en een kantoorgebouw. Met ieder hun eigen duurzaamheidsdoelen. Per gebouw lichten Robbin van Rooij en Hella Maessen toe welke verduurzamingsubsidies mogelijk zijn. Voor advies, uitvoering en exploitatie. Met de belangrijkste voorwaarden en aandachtspunten. Tenslotte gaat een expert van RVO in op ontwikkelingen in duurzaamheidssubsidies. Welke veranderingen komen er aan?

Aanmelden

Vrij bezoeken van de beurs | 12.45 - 14.30 uur

Dag van de energieadviseur - Gebouwde Omgeving: 'Fraudebestrijding energielabels en slecht presterende adviseurs: wat gaat er veranderen en geef uw input nu we nog bij kunnen sturen!' | 14.30 - 17.00 uur

Het energielabel krijgt steeds meer waarde. FedEC tracht in de diverse vertegenwoordigingen bij te dragen aan het vinden van de balans in kosten vs nauwkeurigheid/volledigheid van het energielabel. De laatste jaren komt daar een steeds belangrijker aspect bij: fraudebestrijding (van ook niet EP-adviseurs) en al dan niet opzettelijk slecht presterende EP-adviseurs. Deze onderwerpen zijn recentelijk door diverse gebeurtenissen en uitingen hieromtrent in de media in een stroomversnelling gekomen.

Op dit thema gaat de komende periode veel wijzigen en alhoewel we vooral willen voorkomen dat we het de kwalitatief hoogwaardige adviseur moeilijker maken, kunnen we niet voorkomen dat de goeden onder de kwaden zullen leiden. In deze sessie licht FedEC toe wat de status op dit moment is, geven we nadere achtergrondinformatie en halen we input op hoe we verder kunnen.

Aanmelden

Sluiten