FedEC organiseert kennisoverdracht tijdens Nationale dag van de Energieadviseur

community.jpg07-10-2021 14:10

Op 13 oktober organiseert de Federatie van energieconsultants (FedEC) een boeiend lezingenprogramma op de Nationale dag van de Energieadviseur. Het programma maakt deel uit van de Vakbeurs Energie, die onder de vlag van de Nationale Energie Week van 12 tot en met 14 oktober plaatsvindt in de Brabanthallen in Den Bosch. Deze beurs focust zich op alle facetten van het gebruik van energie in de gebouwde omgeving.
 
De sprekers zullen zich in de verschillende programmaonderdelen zowel op de gebouwde omgeving als ook op de industrie richten. Dit betekent dat de NTA 8800 aan de orde komt, maar ook de wijze waarop energieadviseurs industriële klanten kunnen helpen in de energietransitie. 

Ochtendprogramma industrie 
In de ochtend organiseert FedEC een programma in de Boschzaal van de Brabanthallen. Van 11.00 tot 13.00 uur gaan specialisten in gesprek over ‘De energietransitie van ambitie naar realisatie, vanuit het oogpunt van de industriële energieadviseur’. Vier specialisten bespreken de rol en de invloed van de energieadviseur bij het transitiepad van fossiel naar duurzaam. Tijdens deze sessie proberen zij een antwoord te vinden op de vraag hoe de industriële energieadviseurs kunnen bijdragen aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen.

Tweedelig programma voor de gebouwde omgeving
Eveneens in de ochtend is er op het hoofdpodium van de beurs een paneldiscussie over de NTA 8800 en haar rol binnen de energietransitie. Gespreksleider Harmen Weijer bespreekt aan de hand van stellingen en vragen uit het publiek met de panelleden het effect van de NTA 8800 en hoe de markt daarop reageert. Tijdens deze discussie, van 11.30 tot 12.30 uur, komen zeker de belangrijkste veranderingen van de de NTA 8800 aan bod. Maar het gaat ook over de veranderingen die nog aanstaande zijn. Aan de discussie werken panelleden mee van onder meer FedEC, ISSO en Kego.

De NTA 8800 stand van zaken en evaluatie
In de middag, om 14.00 uur, start in de Boschzaal een congres met als titel ‘NTA 8800: stand van zaken en evaluatie!’. Onder leiding van dagvoorzitter Isabelle Sternheim bespreken verschillende deskundigen wat er goed gaat, welke verbeterpunten er nog zijn en hoe de stand van zaken is omtrent de examens en opleidingen. Verder is er ruimte voor vragen uit het publiek en discussies over de NTA 8800. Meer informatie over het volledige programma en alle sprekers is te vinden op de website van FedEC.

Aanmelden Vakbeurs Energie
Het is mogelijk om het programma van FedEC tijdens de Vakbeurs Energie kosteloos bij te wonen. Tot 11 oktober kan iedereen zich gratis aanmelden als bezoeker van de Vakbeurs Energie. Hierna is het enkel mogelijk om aan de deur een toegangsbewijs te kopen voor € 25,– exclusief btw. 

« Terug

Sluiten