Minister Ollongren geeft alternatieve invulling aan motie Koerhuis: invoering NTA 8800 gaat door!

kasja-ollongren-lg.jpgmaandag 12 oktober 2020

Vorige maand werd de motie ‘Koerhuis’ aangenomen door een kleine Kamermeerderheid. De FedEC heeft 2 oktober jl. minister Ollongren en de Tweede Kamerleden gevraagd om de invoering van het energielabel niet nog langer uit te stellen. Vandaag ontving de FedEC bericht dat de minister een alternatieve invulling gaat geven aan de motie.

De minister heeft haar reactie op de motie Koerhuis gegeven, mede door onze brief aan haar en de Tweede Kamer leden. Ze zet de invoering van de NTA8800 door zoals gepland. Ook het VEL komt te vervallen. Wel geeft de minister aan e.e.a. te blijven monitoren. Het is aan onze branche om de minister, en ons mooie land, niet teleur te stellen. De FedEC is blij met deze reactie en zal met BZK, RVO, én de klanten blijven meepraten en meedenken hoe we Nederland zo verstandig mogelijk verduurzamen. Een maximale besparing per geïnvesteerde Euro.

FedEC stuurde eerder een brief aan de minister om haar te informeren hoe de FedEC kijkt naar het al dan niet invoeren van de NTA8800. De minister refereert hier in haar brief ook aan. Het wordt weer verkiezingstijd, sommige politieke partijen betrappen we op “kiezers winnen” met populaire one-liners. Het geeft ons vertrouwen te constateren dat BZK vasthoudt aan inhoudelijke discussie en zaken op de inhoud beoordeelt. De reactie van de minister is te vinden in bijgaande link

« Terug

Sluiten