Nieuws

Neem FedEC serieus!

18-01-2018

Neem FedEC serieus!
Kandidatuur Ewoud van der Koogh

Op 26 januari 2018 is het (hoe toevallig) de dag dat ik precies 26 jaar actief ben in de energiesector. In die meer-dan-kwart eeuw ben ik actief geweest als technisch ontwerper, onderzoeker, adviseur en docent en ik heb ons vak zien veranderen van een techneuten-specialisme tot een populair item, waarvan zelfs mijn tienjarige buurjongen enige kennis heeft. 

Op een presentatie van het Energieakkoord, drie jaar na de geboorte van FedEC, vroeg ik de dagvoorzitter waarom de SER-commissie geen energieadviseurs bevatte. Zijn antwoord was: “We willen jullie graag hebben - maar waar zijn jullie?” Dat was voor mij het moment om actief te worden, me bij de eerstvolgende gelegenheid aan te melden voor de OTC en een jaar later voor het FedEC-bestuur, waarvan ik een half jaar geleden secretaris werd.

De missie die wij als bestuur hadden was: zet het beroep van energieadviseur op de kaart. En we mogen concluderen dat dit grotendeels is gelukt. Dat is ook te merken aan de vereniging, want als één ding FedEC anno 2018 kenmerkt, dan is dat: groei. Groei in ledental, groei in activiteiten, groei in aanzien.

Een vereniging met de ambities van FedEC moet ook intern goed zijn georganiseerd en de communicatie tussen bestuur en leden dient goed te zijn. In overleg met het secretariaat en met actieve leden, ben ik begonnen een aantal van de bestaande processen aan te passen aan de veranderende rol van de vereniging. Dat is nodig, willen we in de komende jaren overeind blijven als serieuze partij in het veld.

Daar wil ik mij de komende vier jaar graag voor blijven inzetten, het liefst in het huidige team dat zo goed heeft gepresteerd. En ik ben overtuigd dat we met de inzet van het enthousiaste bestuur en de vele actieve leden, FedEC blijvend kunnen vestigen als dé brancheorganisatie van energieadviseurs!