Nieuws


Industrial Processing 2016 geslaagd

16-12-2016

Op 4 t/m 7 oktober 2016 was FedEC vertegenwoordigd op de vakbeurs Industrial Processing. Het was een geslaagde deelname aan de beurs, zo blijkt uit een enquête.

Op basis van de ervaringen met de vorige beurs in 2014 zijn samen met de Jaarbeurs afspraken gemaakt om FedEC wat meer onder de aandacht te brengen. FedEC heeft invulling gegeven aan het thema energie en de Jaarbeurs heeft een prachtige stand verzorgd (FedEC Energieplein). Dat de stand uitnodigend was, is te zien op de foto.

Een commissie met actieve leden van werkgroep industrie van FedEC heeft invulling gegeven aan de beurs met interessante dagprogramma’s met diverse sprekers op het gebied van energie en water. Dat de programma’s goed bezocht werden blijkt uit de andere foto.

Naast interessante lezingen werd er ook ruimte ingericht voor een infostand over besparing via isolatie, maar ook voor een demomodel waarbij (rest)stoom gebruikt wordt om via een turbine elektriciteit op te wekken. Veel aandacht ging eruit naar het doel van FedEC en de wijze waarop bezoekers lid konden worden.

Energieprijs
Wat zeker niet onbenoemd mag worden is de FedEC Energieprijs 2016. Uiteindelijke bleken er een aantal bedrijven bereid hun inspanningen op het gebied van energiebesparing te willen delen met de buitenwereld en mee te dingen naar die prijs. Daaruit bleek maar weer dat bedrijven absoluut gevoelig zijn voor een stukje externe exposure. Ook dit zette FedEC nog nadrukkelijker op de kaart. Als winnaar werd door een onafhankelijke jury Fuji Film aangewezen, die de prijs ontving uit handen van Isabelle Sternheim, voorzitter van FedEC. De andere genomineerden kregen een certificaat van hun nominatie uitgereikt.

Uit de enquête die na de beurs is gehouden bleek dat de beurs in deze opzet geslaagd genoemd mag worden en dat een deelname in de toekomst voor de hand ligt. Dat we dan opnieuw leden zullen vragen vrijwillig de schouders onder de organisatie te zetten, maar ook hun klanten voor te dragen voor de FedEC Energieprijs, is essentieel voor het slagen van deelname aan deze beurs.

Namens de Werkgroep Industrie Marcel Brandts en Ron Ongenae