Nieuws


FujiFilm wint Energieprijs Industrie 2016

16-12-2016

Jef Verboven van FUJI FILM Manufacturing Europe B.V. heeft de FedEC Energieprijs Industrie 2016 gewonnen. Vrijdag 7 oktober reikte FedEC-voorzitter Isabelle Sternheim voor het eerst de prijs uit.

Het bedrijf ontving de award voor haar visie op en realisatie van verduurzaming van de energievoorziening op haar bedrijventerrein in Tilburg. Andere genomineerden waren de productiebedrijven Invista en IAC. Tijdens de beurs Industrial Processing (van 4 t/m 7 oktober in de Jaarbeurs Utrecht) werd bekend gemaakt welk industrieel bedrijf volgens FedEC-leden als beste uit de bus komt op het gebied van verduurzaming van de productie. Een deskundige externe jury bestaande uit Martin Jongstra (RvO), Judith Gerretsen (RvO) en Kornelis Blok (Ecofys) heeft haar oordeel gegeven over de inzendingen.

Uit alle inzendingen werden IAC, Invista en FujiFilm genomineerd vanwege hun opvallende inspanningen op het gebied van verduurzaming van de productie en verbetering van energie-efficiency. De jury roemde IAC als schoolvoorbeeld hoe je vanuit energiemanagement tot besparende energiemaatregelen voor ruimteconditionering komt en hoe deze maatregelen goed uitgevoerd kunnen worden. Invista bereikte dit op dezelfde manier met meer besparende maatregelen. Fuji Film kwam als beste uit de bus vanwege de sterke langetermijnvisie op de verduurzaming van de gehele organisatie en de bijdrage aan de ontwikkeling van membranen ten behoeve van groene en blauwe energie.

De Energieprijs Industrie 2016 is een initiatief van de werkgroep Industrie van FedEC die zich inspant voor het delen van kennis en ondersteuning bij energiebesparing in de industrie.