Nieuws

Congres Energie & ICT

FedEC organiseert congres Energie & ICT

25-08-2016

FedEC is betrokken bij het doorbraakproject Energie & ICT. Doel is om het besparingspotentieel via Energie Management Systemen (EMS) onder de aandacht te brengen bij de energieadviseur.

De energieadviseur dient op zijn beurt de potentiele gebruiker te informeren over het nut van EMS. Er zijn diverse mogelijke belemmeringen gesignaleerd voor het gebruik van Energie Management Systemen, zo blijkt uit de ‘Routekaart doorbraakproject energie en ICT. Op 7 juni zijn in Utrecht diverse oplossingen besproken die de werkgroep EMS van FedEC in een aanbevelingsbrief zal aanbieden aan het ministerie van Economische Zaken. Ook werkt de werkgroep aan een beslisboom waarin potentiele gebruikers via korte vragen inzichtelijk wordt gemaakt wat de voordelen van EMS systemen zijn en over welke functionaliteiten de verkrijgbare systemen beschikken. Verder is er afgesproken dat er binnen de FedEC diverse activiteiten zullen worden georganiseerd over EMS-systemen om het kennisniveau van de adviseur omtrent deze systemen te vergroten.

Congres

FedEC houdt op 6 oktober het Congres Energie & ICT tijdens de vakbeurs Energie. Bernard Fortuin, Lid Raad van Bestuur van Siemens Nederland N.V en betrokken bij het doorbraakproject Energie & ICT, zal dit congres openen. Meer informatie over dit congres staat hier.