Nieuws

Energieadviseurs verenigd!

18-01-2018

Energieadviseurs verenigd!
Kandidatuur Bram van As

Eén van deze belangrijkste uitdagingen voor de komende decennia is het klimaat. Ambities, doelstelling en verplichtingen zijn er voldoende. Maar de resultaten blijven op vele vlakken achter. Toen destijds het nationale klimaatakkoord werd opgesteld en FedEC niet betrokken was bij de totstandkoming hiervan, was dat een reden voor me om me kandidaat te stellen voor het bestuur.

Ik ben zelf sinds 2005 werkzaam als energieadviseur en ben sinds 2008 eigenaar van De Kleijn Energie Consulting. Wij richten ons met name op energiebesparing in de industrie. Naast het uitvoeren van energieaudits heb ik in de afgelopen jaren tientallen installaties op het gebied van energiebesparing, warmteterugwinning en procesoptimalisatie (0,5 – 5MWth) ontworpen en de realisatie begeleid. Ik ben er dan ook van overtuigd dat er in de industrie nog een zeer groot potentieel is voor procesoptimalisatie in combinatie met CO2 reductie.
Toen Isabelle, Ewoud en ik vier jaar gelden aantraden als bestuurslid kregen we de opdracht mee om met FedEC naar buiten te treden, de naamsbekendheid te vergroten en een gesprekspartner te worden voor het klimaatvraagstuk. Hierin zijn de afgelopen jaren al grote stappen gezet. Maar de missie is nog niet volbracht.
Ik wil me graag voor een nieuwe termijn beschikbaar stellen om te bouwen aan een professionele FedEC en voor de verdere ontwikkeling van het werkterrein en het aanzien van de energieadviseur. Bij voorkeur doe ik dit in een bestuur welke een goede balans heeft van verschillende persoonlijkheden en achtergronden, wat noodzakelijk is om resultaten te boeken. Voorwaarde voor mijn kandidatuur is echter wel dat het interne strijd stopt en we als energieadviseurs weer gezamenlijk optrekken om van de energietransitie een succes te maken. Energieadviseurs verenigd!