Nieuws


Elektrificatie optie voor industrie

15-03-2019

De industrie kan de CO2-uitstoot verminderen door over te stappen op elektriciteit. Over voors en tegens van elektrificatie en hoe dit kan gebeuren schrijven drie FedEC-leden in Ensoc Magazine.

Elektrificatie is het thema van het voorjaarsnummer van Ensoc Magazine, dat eind maart verschijnt. In het nummer staan drie expertartikelen van FedEC-leden over elektrificatie:

Elektrificatie aantrekkelijke weg voor MKB
Elektrificatie in de industrie is nodig om de doelen in het klimaatakkoord te halen. Vooral in het midden-en kleinbedrijf lijkt het een aantrekkelijke route om de energievoorziening te verduurzamen. Het moet wel op een slimme manier gebeuren om rendabel te zijn, schrijft Jan Grift.

Elektrificatie is kostbare energietransitie
Volgens het klimaatakkoord moet Nederland voor de industrie, het transport en gebouwde omgeving zoveel mogelijk gebruik maken van groene stroom. Aan deze elektrificatie kleven nogal wat bezwaren, schrijft Jon van Diepen.

Elektrificatie van een industrieel proces
'We moeten van het gas af’. Diverse ontwikkelingen zorgen ervoor dat deze oproep steeds luider klinkt. Maar kan dat wel? En hoe bereiken we dat binnen industriële processen? Maarten Smeding geeft inzicht in de ontwikkelingen die dit mogelijk kunnen maken.

Wilt u deze artikelen lezen? Neem dan een gratis proefabonnement op Ensoc Magazine.