Nieuws

Duurzame kantoren en data centers

Duurzame kantoren koelen efficiënter

25-08-2016

Duurzame kantoren en data centers hebben de toekomst. De datacenters van The Datacenter Group (TDCG) maken gebruik van 100 procent windenergie en zelfontwikkelde koelsystemen.

De zogenaamde ‘kartonkoeling’ voert de warmte van de servers af en maakt het gebruik van energievretende airconditioning en chemicaliën overbodig. Volgens het bedrijf zijn de koelsystemen tot 50 procent lager in stroomverbruik ten opzichte van andere datacenters. TDCG tekende met de gemeente Delft een e-Deal. Hiermee zegt TDCG in te zetten op energiebesparing, duurzame productie van energie en intelligente energiesystemen.

Opleiding EPA-U

Wilt u ook weten welke energiebesparende en duurzame maatregelen er zijn toe te passen in uw utiliteitspand? FedEC verzorgt al enkele jaren opleidingen op het gebied van energieprestatieadvies (EPA). De opleiding EPA-U toont u hoe u besparingsmogelijkheden in utiliteitsgebouwen in kaart kunt brengen. De vierdaagse opleiding is gebaseerd op het Handboek EPA-U en de landelijke exameneisen maar kent eigen accenten voor de noodzakelijke basiskennis en vaardigheden bij de cursist. Meer informatie over de opleiding staat op agenda.