Nieuws


Adviesplatform EPA-W in aantocht

16-12-2016

FedEC gaat in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken een EPA-adviesplatform voor EPA-W adviseurs vormgeven. FedEC heeft dit al gedaan voor EPA-U.

Naar aanleiding van het project Kwaliteitsborging EPA-U bouwde FedEC een interactief platform voor EPA-U adviseurs. Net als het EPA-U platform zal het platform EPA-W de adviseurs ondersteunen in hun werkzaamheden, maar dan op het gebied van het labelen van woningen. Deze ondersteuning zal bestaan uit het verstrekken van de methodiek die nodig is voor het opstellen van een Energie Index, tips en toevoegingen aan de methodiek, handige voorbeelden en de mogelijkheid om een vraag te stellen aan een groep deskundigen.

De onlangs geopende subsidie voor energiebesparing in eigen huis loopt goed. Zo goed dat het ministerie van BZK heeft besloten om het plafond van de subsidie te verhogen met 21,2 miljoen euro. Per 1 januari 2017 komt het totaal te verstrekken subsidiebudget op EUR 41,7 miljoen.

Eind oktober organiseerde FedEC met veel succes een in company opleiding EPA-W voor Lenferink Schilders- Afbouw en Vastgoedonderhoud. Een zevental medewerkers werden in vier dagen voor expert uit de markt voorbereid op het Landelijk CITO examen EPA-W.

Benieuwd naar de opleiding EPA-W van FedEC? Meer informatie treft u hier.