Nieuws


'Verduurzaming stokt bij kleine vve's'

18-12-2018

Vooral bij kleinere Verenigingen van eigenaren (VvE’s) stokt onderhoud en verduurzaming doordat besluitvorming stilvalt. Dat meldt directeur van VvE Belang Kees Oomen in de Volkskrant.

Meer dan de helft van de verenigingen van eigenaren heeft maximaal vijf leden en als deze VvE’s stilvallen, worden geen besluiten genomen om te verduurzamen, zo meldt de Volkskrant in een artikel. Er worden steeds meer vve’s opgericht door nieuwbouw en de populariteit van appartementen, waarmee het aantal van 144.000 verenigingen van eigenaren in Nederland verder groeit. 34 procent van deze vve’s heeft twee wooneenheden als lid en 29 procent telt maximaal vijf leden. Die cijfers presenteerde de stichting VvE Belang in een nieuw rapport op haar jaarcongres. VvE Belang roept de overheid op om koepel-vve’s te ondersteunen die wel knopen kunnen doorhakken.

Lees het artikel in de Volkskrant en/of een samenvatting op Ensoc.nl.

Cursus advies voor VvE’s
FedEC biedt een eendaagse opleiding aan, speciaal ontwikkeld voor de experts die VvE’s op weg willen helpen met energie besparen. Meer informatie over de cursus ‘Maatwerkadvies voor VvE’s’ staat op de website van FedEC.

Foto-bijschrift:
Meer dan de helft van de verenigingen van eigenaren heeft maximaal vijf leden. Als deze VvE’s stilvallen worden geen besluiten genomen om te verduurzamen (foto Pixabay.com).