Nieuws

FedEC bezorgt u wekelijks een overzicht van relevante artikelen die geschreven zijn. Dit wordt aangevuld met nieuws over FedEC-leden en over FedEC activiteiten – en opleidingen.

Ed Nijpels wil meer busjes in de straten

Nederland is goed op weg met nationale energieakkoord, maar het bedrijfsleven is nu aan zet. Dat zegt Ed Nijpels, voorzitter van de Borgingscommissie Energieakkoord.
lees het volledige artikel »


Hoe energielabel utiliteitsbouw te verbeteren?

Het ministerie van BZK heeft FedEC de opdracht gegeven om de kwaliteit te verbeteren van het energielabel voor bestaande utiliteitsgebouwen. Een themabijeenkomst ging in op de plannen.
lees het volledige artikel »


'Woningcorporaties financieren duurzame energie zelf'

Woningcorporaties kiezen vooral voor het zelf financieren van duurzame energie en willen dit verrekenen in de huur. Dat blijkt uit het Groot Energiedebat, gehouden op de vakbeurs Energie.
lees het volledige artikel »


Papierfabriek geeft voorbeeld met energiebesparing

De industriële sector in Nederland kan meer energie besparen. Daarvoor is technologische kennis en samenwerking met andere bedrijven nodig. Een papierfabriek toont hoe dit in de praktijk gaat.
lees het volledige artikel »


Wat verandert er rond het energielabel?

Rondom het energielabel gaat veel veranderen, zowel bij woningen als bij de utiliteitsgebouwen. Het Nationaal Energielabel Congres op 8 oktober ging nader in op de verschillende veranderingen.
lees het volledige artikel »


Tot 30 procent te besparen op verzekering

Energieadviesbureaus die zijn aangesloten bij FedEC kunnen tot 30 procent besparen op kosten voor hun beroepsaansprakelijkheidsverzekering.
lees het volledige artikel »


Volgende keer meer bezoekers op Industrial Processing

FedEC presenteerde zich op de vakbeurs Industrial Processing met lezingen en een stand. FedEC wil dat volgende keer weer doen, maar dan wel met meer bezoekers op de stand en bij de lezingen.
lees het volledige artikel »


Europees platform voor energie opgericht

Op initiatief van FedEC en onder de vlag van ENEP is op 9 oktober 2014 het European Energy Platform opgericht voor energieconsultants.
lees het volledige artikel »


Drukke maanden

September en oktober zijn bijzonder drukke maanden geweest waar we bij diverse evenementen aanwezig waren en allerlei activiteiten ontplooiden, schrijft FedEC-voorzitter Isabelle Sternheim.
lees het volledige artikel »