Nieuws


Even voorstellen: Richard Zijlstra

07-06-2018

Hallo, ik ben Richard Zijlstra en mag sinds deze maand de taken van Huib Visser overnemen als bestuurslid van Fedec en meer specifiek als voorzitter van de werkgroep Gebouwde Omgeving.

Ik ben 46 jaar jong, ben getrouwd met Annet, en samen hebben we een dochter en twee zonen. We wonen in het prachtige Assen.

Ik ben sinds januari 2018 werkzaam als projectleider bij het gecombineerde architectenbureau Jongsma-Dijkhuis en Bureau Noordeloos in Delfzijl. Wat dat met energiebesparing te maken heeft? Binnen het bureau is mijn taak om energiebesparing bij nieuwbouw, maar zeker ook in de bestaande bouw, te integreren in het ontwerp voor de opdrachtgever. En dat vind ik een mooie uitdaging, omdat het vaak niet op de shortlist staat. Daarin onderscheiden we ons als bureau van de collega-ontwerpers. Tevens zijn we particuliere woningeigenaren van dienst met maatwerkadviezen. Ik heb dus een redelijke ervaring in opnames.

Ik heb me voor de bestuursfunctie aangemeld, omdat ik graag nauwer betrokken ben bij beleid en op zoek ben naar meer vakinhoudelijke kennis. En op die manier de markt beter kan gaan bedienen. Zo snijdt het mes aan twee kanten: FedEC heeft een vrijwilliger en deze vrijwilliger leert zelf weer.

Mocht u vragen hebben, dan ben ik graag bereid om in gesprek te gaan. Ik zal na de komende werkgroepvergadering proberen om een impressie te  geven van die vergadering om u als leden ook nauw te informeren en zo de betrokkenheid te bewaren en hopelijk te vergroten.

Met vriendelijke groet en graag tot ziens,

Richard Zijlstra
(Linkedin)