Agenda

Eendaagse opleiding Maatwerkadvies voor VvE’s


donderdag 13 juni 2019

Nieuw: FedEC-training energieadvisering VVE’s

Verenigingen van Eigenaren kunnen subsidie krijgen voor energiebesparing. Zij vragen een energieadvies aan, eventueel in combinatie met een meerjarenonderhoudsplan  (MJOP)  en/of procesbegeleiding en krijgen daarmee inzicht in welke energiebesparende maatregelen voor hun gebouw het beste resultaat en rendement geven. Voor een energieadvies, het energieadvies in combinatie met twee energiebesparende maatregelen en procesbegeleiding en het energieadvies in combinatie met het meerjarenonderhoudsplan plus procesbegeleiding is subsidie beschikbaar.

Welke EPA-adviseurs?
Het energieadvies moet voldoen aan strikte voorwaarden. Zo moet de adviseur gecertificeerd zijn volgens BRL 9500-02, dient het energieadvies een inschatting van de investering te bevatten en moet er een uitleg over het realiseren van een zeer energiezuinig pakket (ZEP) of nul op de meter (NOM) woning opgenomen zijn.

Speciaal voor maatwerkadviseurs 002
Een maatwerkadvies voor een VvE-complex is anders dan voor een grondgebonden woning. In een appartementencomplex zijn dak, buitenmuren, vloer op de begane grond en meestal ook de kozijnen gemeenschappelijk bezit. Om de isolatie van een appartement verbeteren is een besluit nodig van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Ook zonnepanelen, zonneboilers of buitenunits van warmtepompen kunnen niet zomaar op het dak gezet worden. Buitenom rookgaskanalen maken voor een pelletkachel mag ook niet zonder toestemming. Voor het bestuur van de VvE wordt een complex rapport gemaakt. Hierin staat een overzicht van mogelijkheden om besparingen te realiseren op complexniveau met de investeringen, terugverdientijden, rendementen en subsidies.

FedEC biedt een eendaagse opleiding, speciaal ontwikkeld voor de experts die VvE’s op weg willen helpen met energie besparen. Het programma van de opleiding is onderstaand opgenomen. De opleiding is bestemd voor gekwalificeerde maatwerkadviseurs met een BRL 9500-02 certificering of personen die dit overwegen.

Herkenbaarheid
Op www. maatwerkadviesvoorwoningen.nl staan alle maatwerkadviseurs die gespecialiseerd zijn in en ervaring hebben met het adviseren van VvE’s. Criteria om hier opgenomen te worden zijn allereerst natuurlijk gebaseerd op de vereiste certificering. Maar een goed advies voor toch vaak complexe VvE’s  bestaat uit meer. Zo is kennis van grote installaties van belang en is kennis over de overheidsregelingen, financieringen en investeringen onmisbaar.

Doelgroep
EPA adviseurs die VVE’s willen gaan adviseren.

Programma

  • Hoe is de regelgeving
  • De VvE als klant
  • Sjabloon van het advies
  • Opname van het advies in het MJOP en omgaan met VvE’s
  • Financiering

Bekijk de details van het programma hier.

Datum
13 juni 2019

Locatie
F&B Training Center
Johannes Geradtsweg 17b
1222 PK Hilversum

Investering
€ 395,- excl. btw.
FedEC-leden ontvangen € 100,- korting op het deelnamebedrag.
Inclusief: Digitale syllabus, lunch, koffie en thee

|