Agenda


Cursus EP U/B


16 juli 2020 t/m 15 augustus 2020

Op 1 januari 2021 (uitgestelde invoeringsdatum) is de nieuwe methodiek voor de energieprestatie van gebouwen van kracht. Vanaf dat moment dienen gebouwen te worden opgenomen volgens het opnameprotocol ISSO 75.1 Methode 2020 op basis van de NTA 8800. Als je wilt aantonen dat je een vakbekwaam adviseur voor de nieuwe methodiek bent, dien je een aanvullend examen met goed gevolg af te ronden. Hiermee behoud je je vakbekwaamheid en mag je bovendien ook na 1 januari 2021 woningen en woongebouwen opnemen en afmelden.
FedEC heeft voor je een cursus ontwikkeld die je voorbereidt op het aanvullend examen. In deze cursus worden de vele veranderingen in de nieuwe methodiek behandeld. Uiteraard gaan we ook in op de steeds zwaarder wordende complexiteit van de installatietechniek. De cursist wordt bijgeschoold in de nieuwe EP-U systematiek conform de NTA 8800. Na afloop van de cursus vakbekwaam EPA-U adviseur (EP-U/B) ben je opgeleid voor het uitvoeren van EP-U/B adviezen bij je klanten. We zorgen ook dat je de grootste kans hebt op het behalen van het EP-U/B examen bij CITO of Examenpark. De cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten; twee contactdagen en twee webinars in de vroege avonduren en uiteraard cases, examentraining en de FAQ’s.
De lessen worden verzorgd door docenten die zijn geselecteerd op hun praktijkervaring en hun didactische vaardigheden. Uiteraard zijn ze zelf EP U/B adviseur en FedEC-lid en direct betrokken bij de NTA 8800 ontwikkelingen. Zij zijn in staat naast behandeling van de lesstof in de bijbehorende literatuur, de stof aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden toe te lichten.
De cursus wordt georganiseerd door TVVL in samenwerking met, en in opdracht van, de Federatie van Energieconsultants (FedEC). Een deskundig team van de FedEC heeft de cursus met TVVL nauwgezet samengesteld. TVVL verzorgt ook per 2019 het secretariaat van de FedEC.

Op 13 en 14 augustus wordt er een EP U/B, de basis bijscholing georganiseerd. Voor meer informatie kijk bij EP U/B.